Wanddecoratie kinderkamer

Unieke wanddecoratie in de kinderkamer

Van alle kamers in huis, is de kinderkamer misschien wel de lastigste om in te richten. Je wil leuke accessoires en decoratie aanbrengen, maar wil het ook rustig houden om een goede nachtrust te garanderen. Wanddecoratie in de kinderkamer moet daarom aan een aantal eisen voldoen.

Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor neutrale kleuren of ontwerpen. Een herkenbaar ontwerp of bijzondere kleur is natuurlijk voor ieder kind leuk, maar houd het rustig. Teveel prikkels zijn slecht voor de nachtrust en kunnen te veel afleiden wanneer een kind leert of speelt. De beste manier om dus wanddecoratie voor de kinderkamer uit te kiezen, is door te focussen op neutraal ontwerp en rustige kleuren.

Daarnaast wil je natuurlijk wel dat je kind een prettig gevoel heeft in zijn of haar eigen kamer. Plezier is ook belangrijk voor jonge kinderen. Daarom is alle wanddecoratie van Deco-Staal.nl in de vorm van prachtige dieren. Kinderen zullen de vormen herkennen en zich geborgen voelen door de herkenbaarheid. Kies bijvoorbeeld voor een dolfijn, vlinder of ander bijzonder ontwerp.

Wanddecoratie kinderkamer: landelijk interieur

Je hebt een landelijk interieur en wil dit graag doorzetten in de kinderkamer? Dat kan op verschillende manieren. Wanddecoratie voor de kinderkamer landelijk inrichten is een makkelijke eerste stap. Bij Deco-Staal.nl vind je meer dan genoeg wanddecoratie welke goed past in de landelijke woonstijl. 

De landelijke woonstijl kenmerkt zich door een aantal elementen:

  • neutrale kleuren zoals bruin, zwart en beige.
  • de natuur in huis halen met materialen, afbeeldingen en meer.
  • een rustieke, rustige sfeer.
  • zichtbare architectuur zoals balken. 

Wanneer je er dus voor kiest om de landelijke woonstijl door te voeren in je eigen woning, dan kun je wanddecoratie daarop toepassen. Ook in een kinderkamer is dat goed mogelijk.

Het gebruik van dierlijke materialen vinden steeds meer mensen niet prettig, met name in een kinderkamer. Wil je toch graag dat jouw kinderen genieten van de natuur in hun eigen kamer? De ontwerpen van Deco-Staal.nl zijn allen in de vorm van prachtige dieren die door jonge kinderen worden herkend.

Metalen wanddecoratie in de kinderkamer: kan dat?

Het is niet een veel gehoorde combinatie: kinderkamers en metaal. En toch is metaal uitermate geschikt voor de kamers van de jongsten in huis. Metalen wanddecoratie in de kinderkamer heeft namelijk grote pluspunten.

Allereerst is metaal gemakkelijk te reinigen. De geometrische wanddecoratie van Deco-Staal.nl is volledig van metaal met een zwarte coating. Afstoffen is binnen een handomdraai gedaan maar ook reinigen met een vochtige doek is mogelijk. Maken je kinderen de wanddecoratie per ongeluk vies? Dan is het binnen de kortste keren weer schoon. 

De neutrale kleuren en vormen van metalen wanddecoratie geven je kind boven de kalmte die hij of zij nodig heeft voor een goede slaap. Metalen wanddecoratie kan alsnog speels en herkenbaar zijn, zonder dat het zorgt voor overstimulatie.

Wanddecoratie voor de kinderkamer: industrieel

Een industrieel interieur verwacht je niet direct in een kinderkamer. En toch kan het! De industriële woonstijl kenmerkt zich door neutrale kleuren, rustieke materialen en grove vormen. Allemaal eigenschappen die goed te combineren zijn met kinderkamers, mits subtiel toegepast. 

Wanddecoratie voor de kinderkamer kan industrieel zijn door simpelweg te kiezen voor bepaalde materialen. Je kunt dan denken aan hout, beton maar natuurlijk ook staal. Deco-Staal.nl maakt unieke wanddecoratie voor de kinderkamer welke altijd gemaakt is van het meest hoogwaardige staal. Dankzij de unieke geometrische vormen stimuleren ze elk kind in de fantasie, ook al is de kleur van de wanddecoratie neutraal.

wanddecoratie kinderkamer

Wanddecoratie: de babykamer versieren doe je zo

Een babykamer richt je in met rustige kleuren en materialen. Dat stimuleert de slaap van de baby en maakt schoonmaken een stuk eenvoudiger. Met wanddecoratie voor de kinderkamer van Deco-Staal.nl haal je het allemaal in huis. Aarzel niet en bestel onze bijzondere wandkunst. Wij maken elk product op bestelling, speciaal voor jou. Gemiddeld heb je het al met twee weken in huis. Bestel nu jouw favoriete geometrische wanddecoratie voor de babykamer!